Manták az Adrián

Hobbibúvár vagyok. Szeretem a halacskákat nézegetni, szeretem, ha elringat a víz, miközben a nap sugarai fénypászmákkal vesznek körbe, és sajátos fényjátékkal kápráztat a tenger.

Sokszor merültem az Adrián különböző helyeken. Valahogy úgy hozta a sors, hogy a Buborék Búvárközpont Krk-i bázisán még nem jártam eltekintve egy tanfolyamtól. Idén úgy döntöttünk, hogy eltöltünk néhány napot és megismerkedünk a hely nevezetességeivel.

Amikor megérkeztünk Volner Miklós fogadott és kifaggatott, hogy milyen merüléseket szeretnénk a következő napokban. Elmondtam, hogy sekély, könnyű, napos… hiszen a halacskák, a ringatás, a fénypászmák. Ugyanezt válaszoltam Szarka Géza kérdésére is kicsivel később. Mindketten bólogattak, hogy rendben.

A bázis szállásán kaptunk szobát mely egyébként minden igényünknek megfelelt, még kis kedves üdvözlő ajándékot is találtunk. Nagyon jól esett. Hajós merülésekre mentünk. A szolgáltatás precíz, teljesen kielégítette az igényeinket.

A merülőhelyek lélegzetelállítóan szépek, a merülés előtti eligazítások Géza sajátos stílusának köszönhetően rendkívül élvezetesek és informatívak voltak. Víz alatt és víz felett egyaránt elkényeztetett a természet néhol szépségével, néhol zordságával nyűgözött le. Kétségtelen, hogy ez a pár nap az Adrián tökéletes kikapcsolódást nyújtott és káprázatos élményekben volt részünk.

Köszönjük szépen!

Írta és rendezte 🙂 Marchalek Tamás-Manta Búvárklub, Szeged