Technikai búvár tanfolyam

Háromszintes technikai búvár képzés

Akarsz 50 – 70 méterre vagy még mélyebbre merülni?
Saját magadnak gázokat keverni?

Akarsz roncsot nézni, falakat felfedezni, nagy biztonsággal, nitrogén narkózis nélkül?

Ha igen, várunk szertettel egy háromszintű technikai búvártanfolyamra, ahol elsajátíthatod a mélymerülést, a gázkeverést és a dekompressziós eljárásokat.

A technikai tanfolyam menete:
a tanfolyam kizárólag a szintek számozási sorrendjében végezhetőek el

I. Szint: Extended Range Nitrox

Az SSI technikai bevezető programjai között szereplő Extended Range Nitrox tanfolyam szoros kapcsolatban áll a komplett Extended Range tanfolyammal, de mégis önálló igazolvánnyal zárul. A tanfolyam sikeres elvégzése feljogosít a maximum 40 méteres, bármilyen nitrox gázzal és egy palack dekompressziós gázzal (akár oxigén) maximum 15 perc gyorsított dekompressziójú merülések végrehajtására.

A tanfolyam kiváló lehetőség a teljes technikai búvár felszerelés használatának elsajátítására, de elvégezhető egy 15 l-es dupla szelepes palackkal a gázváltás pedig egy kisebb oldalkészülékkel is megoldható. Nagyon jó ismeret és képességfejlesztő program.

(Kérjük, mindenképpen beszélj TEC oktatóddal a tanfolyamhoz szükséges speciális felszerelésekről, mielőtt bármilyen felszerelést vásárolnál!)

Kötelező előfeltételek

betöltött 18. életév;

az előírt vízi jártassági szint teljesítése;

SSI Deep és Nitros Diver vagy ezzel egyenértékű végzettség;

SSI Advanced Open Water Diver vagy ezzel egyenértékű végzettség;

legalább 24 naplózott merülés, ebből minimum 6 nitroxos.

Tanfolyamdíj: 250 €

II. Szint: Extended Range

A tanfolyam sikeres elvégzése feljogosít 45 méter mélységig egy palack dekompressziós gázzal (akár oxigén) maximum 20 perc gyorsított dekompressziójú merülések végrehajtására. A tanfolyam csak a teljes technikai búvár felszerelés megfelelő használatával teljesíthető. Az Extended Range végzettség minden magasabb szintű technikai tanfolyam előfeltétele.

(Kérjük, mindenképpen beszélj TEC oktatóddal a tanfolyamhoz szükséges speciális felszerelésekről, mielőtt bármilyen felszerelést vásárolnál!)

Kötelező előfeltételek

betöltött 18. életév;

az előírt vízi jártassági szint teljesítése;

SSI Deep és Nitros Diver vagy ezzel egyenértékű végzettség;

SSI Advanced Open Water Diver vagy ezzel egyenértékű végzettség;

legalább 50 naplózott merülés, ebből minimum 10 nitroxos.

Tanfolyamdíj (SSI Extended Range Nitrox Diver végzettséggel): 200 €

III. Szint: Advanced Decompression Procedures (ADP) & Normoxic Trimix (NT)

A Haladó Dekompressziós Eljárások tanfolyam sikeres elvégzése feljogosít 50 méter mélységig két különböző dekompressziós gáz használatával korlátlan időtartamú gyorsított dekompressziós merülések végrehajtására. A tanfolyam csak a teljes technikai búvár felszerelés kifogástalan használatával teljesíthető.

A Normoxic Trimix tanfolyam a Haladó Dekompressziós Eljárások tanfolyammal megegyezően szintén csak a teljes technikai búvár felszerelés kifogástalan használatával teljesíthető. A tanfolyam sikeres elvégzése feljogosít 60 méter mélységig normoxikus trimix fenékgáz (hélium tartalma minimálisan 18 %) és két különböző dekompressziós gáz használatával korlátlan időtartamú gyorsított dekompressziós merülések végrehajtására.

Kötelező előfeltételek

betöltött 18. életév;

az előírt vízi jártassági szint teljesítése;

SSI Science of Diving, Nitro és Diver Stress & Rescue vagy ezzel egyenértékű végzettség;

SSI Extended Range Diver vagy ezzel egyenértékű végzettség;

legalább 75 naplózott merülés, ebből minimum 20 mélyebb mint 30m és legalább 10 merülés gázváltásos dekompressziós merülés.

Tanfolyam a két tanfolyam egyidejű elvégzése esetén: 200 + 200€

Általános elvek

Amennyiben az alábbiakban összegzett általános elvekkel egyetértesz, keresd John Róbert oktató kollegánkat: 

Az oktatás DIR szemlélet szerint történik.

Mindenkinek rendelkeznie kell nemzetközileg elismert és elfogadott búvárbiztosítással.

A jelentkezőknek el kell fogadniuk, hogy az oktatók a tanfolyamon részt vevők érdekében korlátozhatják a tanulók tevékenységét.

A tanfolyami résztvevők az előkészítő fázisokban aktívan kell, hogy részt vegyenek, csapatszellemben segítve egymást, nem passzívan az oktatóra hagyatkozva.

A tanfolyamdíj és az igazolvány között semmilyen összefüggés nincs. Azaz: A tanfolyamdíj a mi munkánk honoráriuma, az igazolvány pedig a ti tudásotok elismerése.

A tanfolyamok végét nem a merülések száma, hanem az ott nyújtott teljesítmény határozza meg.

Bárki, aki a felkészülési időszakban olyan állapotba hozza magát, amivel veszélyezteti a saját bizonságát – és ezáltal másét is – kizárásra kerül a tanfolyamról.

Bárkinek joga van a tanfolyam alatt az oktatükat a tanfolyammal kapcoslatos kérdésekkel megkeresni, tanuás vagy gyakorlás céljából.